Σελίδες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2010

Lagartija Nick


Όποιος έχει τη διάθεση, την υπομονή και την επιμονή αλλά και την αν(τ)οχή να ασχοληθεί να με γνωρίσει, ξέρει πως το πιο αγαπημένο μου τραγούδι από τους Bauhaus είναι το Lagartija Nick. Νομίζω ότι όλοι όσοι άκουγαν και ακούν Bauhaus έχουν άλλα αγαπημένα τραγούδια. Εγώ έχω αυτό. Από τότε που ήμουν έφηβη. Ήταν το soundtrack όταν έκανα μόνη μου τις τρύπες στα αυτιά μου με καμένες παραμάνες και μισό ποτήρι Cutty Sark που είχαμε στο σπίτι και που καθόλου δεν μου άρεσε, αλλά δεν είχαμε τίποτα άλλο...




Τέσσερις τρύπες έκανα παρέα με τον Νικόλα. (Την τρύπα στο νερό την έκανα πολύ αργότερα...).
Είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με τον τύπο.
Φαντάσου λοιπόν το σοκ, την έκπληξη και τη ντροπή μου όταν ανακάλυψα ότι το έχουν διασκευάσει οι Invincible Spirit το 1989!



Με έπιασα τόσο αδιάβαστη και ντράπηκα τόσο πολύ για τις μισερές γνώσεις μου, που θα κάνω πάρα πολύ καιρό να το ξεπεράσω. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά πρόκειται για μια εξαιρετική διασκευή. Μοναδική δικαιολογία μου, είναι πως αγαπώ τόσο πολύ αυτό το τραγούδι που αρνούμαι να ακούσω οτιδήποτε άλλο σχετικά με αυτό, αλλά αυτές είναι δικαιολογίες του κώλου και το ξέρω...

Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη,

τη χρονιά που μας πέρασε προσπάθησα πολύ σκληρά να είμαι καλό κορίτσι αλλά δεν τα πολυκατάφερα. Εξακολουθώ να είμαι ωμή, κυνική και ανάποδη, αλλά σου ορκίζομαι ότι η προσπάθειά μου ήταν ειλικρινής και επίπονη. Μπορώ να έχω δώρο φέτος τα Χριστούγεννα αυτό το βινύλιο σε παρακαλώ, με την υπόσχεση ότι του χρόνου, μπορεί και να τα καταφέρω να γίνω καλύτερη; Λεπτομέρειες για αυτόν τον δίσκο, σου γράφω παρακάτω.
Σίγουρη ότι δεν θα με απογοητεύσεις,
Μistress Hyde

Υ.Γ. Άμα μου φέρεις αυτό το δίσκο σου υπόσχομαι ότι θα φοράω για ένα μήνα κόκκινα και θα πέσω με τα μούτρα στο γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων...

Invincible Spirit, The - Aou!
Label:Last Chance Records
Catalog#:LCR 018
Format:Vinyl, 12"

Country:Germany
Released:1989
Genre:Electronic
Style:Industrial
Credits
Engineer - Reinhold Wendel (tracks: A1 to B1) , Thomas Lüdke (track: B2)
Producer - Thomas Lüdke
Written-By - Bauhaus (track: B1) , Thomas Lüdke (tracks: A1, A2, B2)
Notes
A1 to B1 recorded at Studio 55, Mülheim.
B2 recorded at Invincible Spirit Studio, Dortmund.

Tracklist

A1 Aou! 2:18
A2 Oh God! 4:00
B1 Lagartija Nick 2:49
B2 Nosy Now 4:57


Pic

Anonymous


Τον κυνήγησα λυσσαλέα. Με το παθιασμένο πείσμα που δημιουργεί η επιθυμία της κτήσης. Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις μου επιτρέπω να κυνηγώ έτσι πια. Έγινα σαν μια απαιτητική σκύλα που χτυπώντας το πόδι της κάτω φώναζε σιωπηλά :
"Τον θέλω! Δικό μου!".
Τον έψαξα σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολανδία χωρίς να έχω την παραμικρή τύχη. Ο διακαής πόθος μου, μετατράπηκε σε πίκρα που με τη σειρά της μεταφράστηκε σε παράπονο σε ένα φίλο μου, έξω από κάποιο μαγαζί ξημερώματα, παρέα με ποτά στο χέρι που ήδη μας είχαν ζαλίσει ευχάριστα και ευεργετικά.
Έγινε δικός μου μερικές εβδομάδες αργότερα, με τη συνδρομή του φίλου μου. Είχε το κόκκινο χρώμα του πάθους με το οποίο τον έψαχνα και ήταν τόσο γυαλιστερό και αψεγάδιαστο που μόλις τον άγγιξα, ανατρίχιασα.
Έχω ξαναγράψει για αυτόν σε τούτο το μέρος αλλά για άλλο τραγούδι.
Τώρα, ξεθάβω προσεκτικά από μέσα του αυτό :



και σκέφτομαι πως με εκφράζει απόλυτα και αμετάκλητα.

I've got no home
got no place
got no name
I got no face
I'm anonymous...


Αγαπώ τις κιθάρες που διακριτικά σου υπενθυμίζουν πως είναι να φτιάχνεις μουσική με πραγματικά μουσικά όργανα, τον δυναμισμό των ντραμς και τα -επικά σχεδόν- καθαρά, φωνητικά. Αγαπώ και τους στίχους.

... Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, άκρως ιδιοτελή έρωτα μια και είχε πάντα μέσα του την κτήση, που αντίθετα όμως με όλους τους υπόλοιπους έρωτες, δεν πέρασε, ούτε μειώθηκε μετά την απόκτηση...