Σελίδες

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

Ruth - Polaroid/Roman/Photo


Όταν κυκλοφόρησε αυτός ο δίσκος από την Paris Records το 1985, πούλησε μόλις 50 κόπιες και μετά έπεσε στα αζήτητα. Όταν άρχισε να εμφανίζεται το Polaroid/Roman/Photo σε bootlegs και συλλογές στις αρχές του 2000, μετατράπηκε σε cult κλασσική ποπ επιτυχία... (σαρκαστικό χαμόγελο εδώ), πράγμα που οδήγησε με τη σειρά του, να κοστίζει μια original κόπια του δίσκου στο e-bay, περίπου 300 Αγγλικές λίρες.

Επιτέλους όμως -γαμώ την αρρώστια μου- στις 22 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε μια επετειακή για τα 25 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του, έκδοση σε 12'' βινύλιο με booklet δώδεκα σελίδων που περιλαμβάνει στίχους και φωτογραφίες.

Όχι ότι ο Thierry Müller έκατσε να σκάσει για τις 50 μόνο κόπιες που πούλησε τότε... Πέρα από τις γραφικές τέχνες με τις οποίες ένθερμα ασχολήθηκε, είχε ήδη τους Ilitch από το 1975 περίπου και την ίδια περίοδο με τους Ruth, δούλευε ακόμα άλλο ένα project ονόματι Crash παρέα με τον Philippe Doray.





Εγώ λέω πάλι καλά, που -παρά τον απαράβατο σχεδόν κανόνα- τα αριστουργήματα να αναγνωρίζονται μετά θάνατον, επιτέλους έγινε αντιληπτό τι έκανε αυτός ο άνθρωπος 25 χρόνια πριν με τους Ruth. Σπεύδω να προμηθευτώ κόπια γιατί 300 Αγγλικές λίρες για να χτυπήσω δημοπρασία στο e-bay δεν έχω και ήμουν έτοιμη να αρχίσω να βγάζω στο σφυρί τα μαχαιροπήρουνα της γιαγιάς...