Σελίδες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

Hilmar Örn Hilmarsson - Ars Moriendi


Είναι Ισλανδός και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ισλανδικά ονόματα -και όχι μόνο - όπως οι Psychic TV, Current 93, Sigur Rós, Steindór Andersenμ και Eivør Pálsdóttir. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Henning Carlsen (Pan, 1995), Jane Campion (In the Cut, 2003) and Friðrik Þór Friðriksson (Brennu-Njálssaga, 1981 - Skytturnar, 1987 - Börn Náttúrunnar, 1991 - Bíódagar, 1994 - Cold Fever, 1995 - Djöflaeyjan, 1996 - Englar Alheimsins, 2000 and Falcons, 2002).

Παγανιστής, θαυμαστής των Aleister Crowley και Wilhelm Reich, έχει συνθέσει πάνω από 30 soundtracks για ταινίες και έχει κάνει άλλες τόσες και περισσότερες συνεργασίες.

Το αριστούργημα που ακολουθεί, είναι από το soundtrack της ταινίας Börn Náttúrunnar (Children of Nature) - (Icelandic Film Corporation), του F. Þ. Friðriksson που κυκλοφόρησε το 1991.

Δεν χρειάζεται νομίζω να πω τίποτα παραπάνω. Η λέξη "αριστούργημα" τα λέει όλα και θα ήταν περιττό πλέξω ένα μακροσκελές, ψευτοκουλτουριάρικο εγκώμιο. Η μουσική τα λέει όλα από μόνη της.


2 σχόλια:

kryos είπε...

Δηλ , τι κακό έχουν τα μακροσκελή ψευτοκουλτουριάρικα εγκώμια ? :) ... κάποτε θα αναζητάμε όλα αυτά τα όμορφα με τα οποία ασχοληθήκαμε και κάτι θα πρέπει να υπάρχει που να μας κάνει να χαμογελάμε .

Ήρθα , πήρα τη δόση μου με ευχαρίστηση και αποχωρώ κλείνοντας απαλά την πόρτα .

Mistress Hyde είπε...

Kryos >
Έχουν το κακό ότι είναι κουραστικά και μερικές φορές με την αλαζονεία τους χαλάνε τη ομορφιά της απλότητας.
Εξ'άλλου η μουσική θα μιλήσει από μόνη της στον καθένα με διαφορετικό τρόπο.

Να ξαναέρθετε.