Σελίδες

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2011

Never Let Me Go

Η ταινία πραγματεύεται ένα σκληρό θέμα με συγκινητική τρυφερότητα. Είναι ίσως η απόλυτη απάντηση για ένα ερώτημα που έχει βασανίσει την ανθρωπότητα ολόκληρες δεκαετίες και μια ρεαλιστική ματιά στο μέλλον. Ίσως και μια προειδοποίηση...
Η Carey Mulligan είναι μαγευτική σε αυτό το ρόλο. Την είχα θαυμάσει το 2005 στην μεταφορά του Bleak House του Charles Dickens από το BBC. Την είχα δει επίσης στο Northanger Abbey το 2007 επίσης του BBC. Κλασσικοί ρόλοι στους οποίους ήταν πολύ καλή. Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει όμως για την εκπληκτική ερμηνεία της στο Never Let Me Go. Ούτε το Pride and Prejudice στο οποίο συμμετείχε πάλι με την Keira Knightley. Νομίζω πως αυτή τη φορά πρέπει να την τιμήσουν με το πολυπόθητο βραβείο και να μην μείνει στις υποψηφιότητες όπως στο An Education.

Η φωτογραφία της ταινίας είναι μαγευτική και το soundtrack της Rachel Portman απλώς ένα αριστούργημα το οποίο έχω ήδη κατατάξει ανάμεσα στα πιο αγαπημένα μου.

(...)
Ο Tommy είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΠΑΣ!

4 σχόλια:

DIGGER είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΚΑΝ, ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ...

Spy είπε...

ΜΑ ποιός είναι ο Tommy;;;

Lúthien είπε...

Η αλήθεια είναι πως σε αυτά που αναφέρεις δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ίσως κάπως στο Bleak House αν και άλλοι έκλεβαν την παράσταση (πιθανώς μόνο και μόνο λόγω δυνατοτήτων ρόλου).
Από τη στιγμή όμως που το προτείνεις εσύ θα του δώσω μία ευκαιρία. :)

Mistress Hyde είπε...

Digger >
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΣΚΑΡ ΡΕ! ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ;

Spy >
Ο Tommy είναι ο ήρωας... (ένας Θεός ξέρει γιατί φίλτατέ μου Spy...)

Luthien >
Καλώς το αγαπημένο μας κορίτσι!
Σε χάσαμε και χαιρόμαστε που σε ξαναβλέπουμε.
Νομίζω πως θα σου αρέσει η ταινία αρκετά. Περιμένω την γνώμη σου.
Φιλιά