Σελίδες

Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2011

Revolution


Ή που δεν θα γράφουμε καθόλου εδώ μέσα, ή που θα ξεσκιζόμαστε στις αναρτήσεις. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Πιθανώς θέλουμε να νομίζουμε ότι είμαστε ακραίοι. Καλά κάνουμε! Όπως πολύ συχνά λέμε με τον Αντρέα, δικό μας είναι το blog, άμα θέλουμε βάζουμε φωτιά και το καίμε!

Έχω πει πως δεν θέλω να σχολιάσω την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Όλοι απόψεις εκφράζουν με βαρύγδουπες, ακατανόητες ορολογίες που υποδηλώνουν υψηλή πανεπιστημιακή κατάρτιση και απύθμενη μαλακία μια και η ουσία είναι ότι ο κοσμάκης αναστενάζει. Τα ελληνικά νοικοκυριά στερούνται πλέον βασικών αγαθών λόγω των περικοπών, οι συνταξιούχοι, απορώ πως δεν έχουν βγει με γιαούρτια και αυγά στα χέρια -προφανώς οι περισσότεροι είναι πολύ εξασθενημένοι από την πείνα και εκτός των άλλων, δεν έχουν να αγοράσουν ούτε γιαούρτια ούτε αυγά- οι άνεργοι πτυχιούχοι εκτός από τα πτυχία τους σε λίγο θα φάνε και την κορνίζα με την οποία τα έχουν κορνιζάρει -μετά δεν ξέρω τι θα αρχίσουν να τρώνε μην με ρωτάτε - και οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα προσκομίζονται σε κοντινά ιατρεία.

Για την ντροπή μας έχω πει έτσι δεν είναι; Γαμώ τον φιλελευθερισμό μας, τη λεβεντιά μας, την πίστη μας στη Δημοκρατία και γαμώ τις βίλες στην Εκάλη και όλα τα λοιπά Β.Π.

Για αυτό το λόγο, η λύση που προτείνω είναι η παρακάτω :




Ακραία;

Ε και;

3 σχόλια:

Ten Thousand Eyes είπε...

Αγαπητή Mistress Hyde και Dr. Beli, προφανώς και θα γράφετε ό,τι θέλετε στο μπλόγκ σας, άλλωστε γι αυτό το φτιάξατε, για να εκφράζεστε όποτε και όπως εσείς νομίζετε. Χαίρομαι που ενίοτε εκφράζεστε διαφορετικά. Αυτό μου δίνει ένα βήμα:
Έχω σκεφτεί πως δεν θα λοξοδρομήσω από την βασική γραμμή του 10.000 eyes που είναι η μουσική που μου/μας αρέσει-εκφράζει. Όμως δεν είμαι ούτε τυφλός, ούτε και κουφός (τελείως)...
Όπως και σεις, έτσι και εγώ και χιλιάδες άλλοι κάτοικοι αυτής της χώρας, έχουμε κυριολεκτικά φρίξει από την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει. Οπωσδήποτε οι αγανακτισμένοι δεν είναι μόνο αυτοί που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Σύνταγμα, αλλά και άλλοι ακόμα περισσότεροι.
Το θέμα είναι πως δεν φαίνεται να βγαίνει τίποτα, παρόλο που έχουμε πήξει στους επαΐοντες και τους ειδικούς - οι οποιοι δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως η κατάσταση δεν λύνεται με γιατροσόφια τύπου αφαίμαξης ή κλύσμα - δηλαδή δεν μπορείς να αφαιρείς τους τελευταίους πόρους του συνταξιούχου ή του υπαλλήλου και άλλων για να τους δώσεις στις τράπεζες ουτως ώστε αυτές να επιζήσουν και να πεθάνουν όλοι οι υπόλοιποι. Ο λόγος είναι πως απλούστατα έχει περάσει ο μεσαίωνας και πρέπει να βρούμε νέο γιατρικό. Δεν γιατρεύεις τον άρρωστο καπιταλισμό με περισσότερο φιλελεύθερο καπιταλισμό, απλά τον πετάς και πάς σε κάτι πιο "ανθρώπινο". Είναι αστείο να βλέπεις παλιούς υπουργούς επίσης αποτυχημένων κυβερνήσεων να τους καλούν ώς ειδικούς στο θέμα σε talk shows και άλλα τέτοια παρανοϊκά. Όμως δεν είναι το καλύτερο μου να κάνω πολιτικές ή οικονομικές αναλύσεις. Αλλά αυτά ειναι τα αυτονόητα. Δυστυχώς δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα το γεγονός πως ειπωθηκε το ελπιδοφόρο "λεφτά υπάρχουν" ενώ δεν υπήρχαν ποτέ. Δεν νομίζω ποτε άλλοτε να ξενέρωσε ολόκληρη χώρα με τέτοιο τρόπο. Αυτή η κοροϊδία νομίζω πως ενοχλεί τους περισσοτερους. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να δημευτούν οι περιουσίες όλων των πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 και μετά. Αλλά σε ποιά δικαιοσύνη και ποιό σύμπαν θα γινόταν αυτό; Στον πλανήτη Ελλάδα ακόμη ψαχνόμαστε ενώ κουστουμαρισμένοι μυστήριοι τύποι μας κοιτούν με το μεγενθυτικό φακό για να μας εκτιμήσουν ωσάν μια παλιά κάλπικη λίρα.

Και από την άλλη έχεις άτομα - όπως οι εργοδότες μου να μπαίνουν στην οργάνωση του Μίκη ("Σπίθα") και να το παίζουν αγανακτισμένοι και δήθεν κατά της μαύρης εργασίας, κατά της κατάργησης των εργατικών κεκτημένων και άλλα τέτοια κουφά. Ποιοί; αυτοί που πρώτοι τα εφαρμόσαν πριν γίνουν νόμοι.
Νομίζω πως τα πήρα στο κρανίο τώρα. Με συγχωρείτε που καταχράστηκα το χώρο...

Doctor Beli είπε...

Σας συγχωρούμε για την κατάχρηση (περάστε από το ιατρείο μας να πάρετε την ειδική αγωγή για τέτοιες περιπτώσεις καταχρήσεων), αλλά κι εμείς τα έχουμε πάρει κρανιώθεν. Όμως το θέμα σηκώνει συζήτηση, αν καλοσκεφτείτε το γεγονός πως 100.000 άνθρωποι μαζεμένοι σε μια πλατεία 2 μήνες τώρα, δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι. Η αλλαγή θα έπρεπε να είχε γίνει στην ώρα της, όταν μας έταζαν λαγούς με πετραχείλια, όταν έδιωξαν τον συγγενή σου για να χώσουν στη δουλειά κάποιον δικό τους ή κάποιον που θα έπαιρνε λιγότερα λεφτά για να κάνει τη δουλειά, όταν κυνηγούσαν εσένα κ εμένα για τη δόση των 200 ευρώ στην τράπεζα. Αλλά τι να λέμε; Το οθωμανικό μας άρεσε επί 400 χρόνια και -καλώς ή κακώς- οι κακές συνήθειες δεν αλλάζουν...γίνονται τρόπος ζωής!
Καλό Σ/Κ αγαπημένε!

Mistress Hyde είπε...

Εγώ το ξαναλέω : Μόνο μια Επανάσταση θα σώσει αυτή τη χώρα. Και προς Θεού δεν εννοώ τη Χούντα...