Σελίδες

Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

Blood Makes Noise

Ε καλά... Άμα έχεις για μπαμπά τον Alan Vega τι περιμένεις; Ακόμα θυμάμαι τον τύπο στο δισκάδικο της Ηφαίστου που με χιλιοπαρακαλούσε να αγοράσω Suicide επειδή τους είχαν σε προσφορά. Ποτέ μου δεν μετάνιωσα που αγόρασα αυτόν τον δίσκο.

Οι περισσότεροι την γνωρίσαν και λάτρεψαν το Luca. Πάρα πολύ ωραίο κομμάτι δεν λέω... Έριξα και το ανάλογο κλάμα και με το βίντεο και με τους στίχους και ακόμα με συγκινεί, δεν το κρύβω. Το πιο αγαπημένο μου όμως από αυτή την τόσο ταλαντούχα, πανέμορφη κοκκινομάλλα είναι άλλο. Δεν ξέρω αν το έχει προσέξει πολύς κόσμος. Πάντως εμένα έπαιζε σήμερα όλη μέρα στο κεφάλι μου.



I'd like to help you doctor
Yes I really really would
But the din in my head
It's too much and it's no good
I'm standing in a windy tunnel
Shouting through the roar
And I'd like to give the information
You're asking for

But blood makes noise
It's a ringing in my ear
Blood makes noise
And I can't really hear you
In the thickening of fear

I think that you might want to know
The details and the facts
But there's something in my blood
Denies the memory of the acts
So just forget it Doc.
I think it's really
Cool that you're concerned
But we'll have to try again
After the silence has returned

Cause blood makes noise
It's a ringing in my ear
Blood makes noise
And I can't really hear you
In the thickening of fear

Blood makes noise...

7 σχόλια:

Ten Thousand Eyes είπε...

Για να πω την αλήθεια, δεν ήξερα πως η Suzanne είναι κόρη του Alan Vega... Αν και ακολούθησε διαφορετικό μουσικό μονοπάτι από τον πατέρα της, νομίζω πως είναι εξίσου αξιόλογη. Πρόσφατα απόκτησα ένα dvd με τα official video και τα είδα όλα μαζί. Πολύ καλή η Suzanne. Εύθραυστη μουσική...ωραίοι στίχοι, ήταν μια εποχή που έσπαγαν τα εμπορικά στεγανά της Αμερικής, ακούσαμε και τους R.E.M., την Tanita Tikaram, την Tracy Chapman κ.α. Πάντως μένουν μια αγαπημένη εικόνα της 1980/90 εποχής. Το αγαπημένο μου είναι το Left of Center από την Suzanne.
Μπράβο Mistress για την ανάρτηση, με πήγε αρκετά πίσω και δεν ήταν άσχημα χρόνια... Πάντα τέτοια.

Mistress Hyde είπε...

Αγαπημένε μου Ten Thousand Eyes, το τελευταίο που περίμενα είναι να θυμάσαι κι εσύ, όπως κι εγώ, εκείνα τα χρόνια με τον ίδιο τρόπο.
Ναι νομίζω ότι περάσαμε καλά...
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μας έκαναν καλό αυτά τα χρόνια αλλά μετά υπάρχουν στιγμές που είμαι σχεδόν βέβαιη πως άξιζαν τον κόπο.

Χαίρομαι όταν έρχεσαι, όχι γιατί αφήνεις σχόλια, αλλά γιατί με καταλαβαίνεις.
Ευχαριστώ

Ten Thousand Eyes είπε...

Χαίρομαι και εγώ με την ευαίσθητη ανταπόκρισή σου Mistress. Πιστεύω και γω πως εκείνα τα χρόνια μας άφησαν ωραίες αναμνήσεις, αλλά και μας εφοδίασαν με πολλά που οι σημερινοί νέοι δεν έχουν (όχι πως μας πήραν και τα χρόνια!!). Ένα από αυτά είναι και η υπομονή, π.χ. να ακούς και να απολαμβάνεις ένα κομμάτι πάνω από 5 λεπτά έως και 10 καμιά φορά. Ελπίζω πως δεν ακούγομαι συντηρητούκλα γιατί δεν είμαι... Είμαι απλά νοσταλγός μιας εποχής που οι μυρωδιές, οι εικόνες και το μέλλον έμοιαζαν πιο όμορφα.
Αλλά δεν είναι απλές αναμνήσεις αυτά. Είναι τα όπλα μας για να αντισταθούμε στην σημερινή κατάσταση που θέλει τους πάντες και τα πάντα στρατιωτάκια ακούνητα και ενεργούς...καταναλωτές. Με στεναχωρεί που πια ο περισσότερος κόσμος ζει ή μαλλον κοιμάται στην ασφάλεια της προβατοποίησης και της ομοιομορφίας. Και δεν είναι πως όλοι μοιαζουν το ίδιο, αλλά σκέφτονται και πράττουν το ίδιο...μοιάζει φανταστικό σενάριο ε.φ. που έγινε πραγματικότητα.
Μετά μην αναρωτιέσαι γιατί σε καταλαβαίνω, μάλλον σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Ten Thousand Eyes είπε...

Mistress, ήθελα να σου στείλω και ένα "10-λεπτο" από αυτά που μου αρέσουν και τελευταία το ακούω συχνά, ή και το θυμάμαι. Σίγουρα το ξέρεις, αν όχι, σίγουρα θα σου αρέσει. Καλή ακρόαση και θα τα ξαναπούμε. Δυστυχώς δεν δραπετεύουμε ακόμα από την τερατούπολη
(http://www.youtube.com/watch?v=vbN5t-zMnv0)

Mistress Hyde είπε...

Ten Thousand Eyes >

A Κασπελίδης... Σε ευχαριστώ πολύ.
Πολύ όμορφο.

JOHNDIGGER είπε...

H Σουζάνα μας, δεν ηταν... ποτέ κόρη του Αλαν!

Early life

Suzanne Vega was born July 11, 1959 in Santa Monica, California.[1] Her mother, Pat Vega, is a computer systems analyst of German-Swedish heritage. Her father, Richard Peck, is of Scottish-English-Irish extraction. They divorced soon after her birth.[2] Her stepfather, Ed Vega, also known as Edgardo Vega Yunque, was a writer and teacher from Puerto Rico.[3]

Mistress Hyde είπε...

Δούλεψε καλά η WIKI ε;

Mission τον Οκτώβριο. Πάμε μαζί!!!