Σελίδες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

Skyrim

Όποιος νιώθει έστω και λίγο από PC RPG, δεν μπορεί παρά να έχει λατρέψει τη σειρά The Elder Scrolls. Κατά τη γνώμη μου, όποιος δεν μπορεί να εκτιμήσει τον πλούτο αυτών των τόσο καλοσχεδιασμένων από την Bethesda παιχνιδιών, δεν πρέπει να ονομάζει τον εαυτό του gamer. Με αυτούς που έχασαν ολόκληρες ώρες από τη ζωή τους με το WOW της Blizzard, εγώ γελάω. Δεν νομίζω ότι μπορεί να φτάσει σε καμία περίπτωση τη φαντασία, τα γραφικά, την ατμόσφαιρα και το optimization της σειράς The Elder Scrolls.

Το Skyrim κυκλοφόρησε στις 11.11.11 και ήταν κατά την άποψη μου πάλι, το παιχνίδι της χρονιάς. Έχοντας ξεκινήσει με το Morrowind και λιώνοντας το Oblivion, περίμενα πως ίσως το Skyrim δεν θα μου προσφέρει κάτι νέο. Είχα δει βέβαια τα trailers του παιχνιδιού αλλά κακά τα ψέματα, ένα trailer μπορεί πολλές φορές να είναι φοβερά παραπλανητικό. Ε, σε αυτή την περίπτωση πάντως, το Skyrim είναι αυτό που έδειχναν τα trailers και ακόμα καλύτερο! Το στήσιμο των chars γίνεται τόσο αρμονικά που πραγματικά μένω έκθαμβη με την εκπληκτική δουλειά της Bethesda. Είναι τόσο ισορροπημένο και καλοστημένο, με εξαιρετικά γραφικά, φιλικό interface και καλοδουλεμένο σενάριο. Για το soundtrack δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι απλώς ένα αριστούργημα που ακολούθησε τα βήματα του Morrowind, που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω χωρίς καμία επιείκεια, ως επικό. Δεν έχω απογοητευτεί ποτέ από την Bethesda και είναι ίσως μια από τις ελάχιστες εταιρίες που μπορεί να με εξαναγκάσει να παίξω χρησιμοποιώντας WASD. (Αυτό από μόνο του είναι πολύ μεγάλη επιτυχία). Δεν νομίζω ότι θέλω να βγω από κει μέσα. Μου αρέσει πολύ περισσότερο από δω. Μέσα στον κόσμο του Skyrim, ακόμα και η φτώχεια και η ανέχεια, έχουν αξιοπρέπεια...

2 σχόλια:

electroshock είπε...

Why you did not mention Oblivion (The Elder Scrolls IV)in a post, don't like it or something else?

Mistress Hyde είπε...

Thanks so much for you comment. To answer your question it is not that I did not like Oblivion. I loved it! In fact I love every Elder Scrolls game that is published. However during the time I was playng Oblivion I did not have this blog. That is why I did not post anything about Oblivion which is among my most fav. rpg games. :)