Σελίδες

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 23, 2010

The Appalling




by Mistress Hyde

Γεμάτη αποτροπιασμό, αδυνατώντας να νιώσω έστω και την παραμικρή έμπνευση προερχόμενη από αυτή την ύπαρξη για να συντάξω μια -έστω αξιοπρεπή- πρόταση, άνοιξα το βαρύ δερματόδετο λεξικό μου στο άλφα, ελπίζοντας πως το στερητικό "α" δεν θα με απογοήτευε, έχοντας τη γνώση ότι αυτή η μορφή ζωής στερείται οποιαδήποτε βασική ανθρώπινη αρχή. Πράγματι, δεν απογοητεύτηκα. Βρήκα πολλές λέξεις, δοξάζοντας τον αστείρευτο πλούτο της Ελληνικής γλώσσας :

Ανεπανόρθωτα ακρωτηριασμένος, αδειάσιστα άδικος και αδιόρθωτος, αβυσσαλέα αδιάντροπος, αβάστακτα αβέβαιος και άβουλος, αιχμηρά αδίστακτος και αδυσώπητος, αναίσχυντα αιμοβόρος, άκομψος, αβαθής, αγενής, αγύρτης και αδαής, αδικαιολόγητα αδιοργάνωτος, ακάθαρτος και ακαλλιέργητος, άκοπα αλαζονικός και ασεβής, αναβλητικός και αναίσθητος, ανάλγητος και αναληθής, αναλλοίωτα άνανδρος, ανεκδιήγητα ανεπίδεκτος, ανεξάντλητα ανεύθυνος, αποκρουστικά ανόητος και ανίκανος, ανόσια αντεκδικητικός, αντιφατικός, ανυπόστατος και άξεστος, άσκοπα αρχομανής, απερίγραπτα αξιολύπητος και αναξιοπρεπής.

Φεύγοντας, εύχεσαι να εκλείψει από το σύμπαν ολόκληρο η συγκεκριμένη μορφή ύπαρξης και οπλίζεσαι κυριολεκτικά για να παραμείνεις ασφαλής από αυτό το είδος...

**********

by Dr. Beli

Στο συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου η ετικέτα «μαλάκας» θα ταίριαζε απόλυτα. Επειδή όμως ο μαλάκας έχει γενική εικόνα στις μέρες μας (όλοι είμαστε μαλάκες κατά καιρούς), έσπασα το κεφάλι μου να βρω ορισμένα σημεία που έχω συναντήσει σε τέτοιους τύπους κι εγώ όπως η Mistress. Η αρχική ιδέα της Mistress ήθελε να έχει τον τίτλο «Ο Άνθρωπος Πανούκλα», αλλά και πάλι δε μου κατέβαινε κάτι στον καρίτσαφλο να γράψω! Μετά από 2 ώρες ζαλάδας, κοιτάζοντας ένα άδειο wordpad ανοιχτό, και αφού έψαξα λίγο το θέμα στο διαδίκτυο, κατάλαβα πως αυτός ο τύπος ανθρώπου με τον όρο «πανούκλα» απλά χαραμίζεται! Κι έτσι έπεσα πάνω στις 10 πληγές του Φαραώ. «Πού κολλάνε αυτές;» θα με ρωτήσετε και θα σας απαντήσω. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη παρομοίωση από αυτές! Ας ξεκινήσουμε τη διάγνωση-αντίστροφη μέτρηση λοιπόν!

10. Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα.

Όχι, ο τύπος δεν είναι ο Χουντίνι για να πεις ότι μπορεί να το καταφέρει -ούτε καν ο Κόπερφιλντ δηλαδή, για να το πετύχει έστω μέσω παραισθήσεων! Όπως οι Αιγύπτιοι κατάντησαν να ξεμείνουν από πόσιμο νερό με αυτή την πληγή, έτσι κι ο τυπάς αυτός σου βγάζει την Παναγία με την όπισθεν προκειμένου να καταλάβεις τι θέλει από αυτή τη μίζερη ζωή (του) και τι σκατά θέλει να κάνει στη δική σου ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση μουλαρώνει μέχρι αηδίας, στεκόμενος στη γωνίτσα του σαν μικρό παιδί και σου αλλάζει τον αδόξαστο μέχρι να το πάρεις απόφαση να πεταχτείς στο απέναντι φαρμακείο και να αρπάξεις με δημοκρατικές διαδικασίες ένα μπουκάλι αρσενικό και να το κατεβάσεις μονορούφι!

09. Βάτραχοι κάλυψαν όλη την επικράτεια της Αιγύπτου.

Χα! Μη περιμένετε να διαβάσετε για βάτραχους που μεταμορφώθηκαν σε πρίγκηπες, δεν ισχύουν αυτά στην πραγματική ζωή! Αυτό το είδος ανθρώπου ζει σε μια περίεργη κατάσταση. Θα μπορούσες να διακρίνεις τη διπολικότητα του χαρακτήρα του -στην παρούσα φάση θα λέγαμε «τη διπλή του προσωπικότητα»- η οποία κάνει πούδρα τα αρχίδια αλιγάτορα στο νότιο ημισφαίριο. Κι όπως ο βάτραχος κατατάσσεται στα αμφίβια ζωντανά αυτού του πλανήτη, έτσι κι ο λεγάμενος ζει για 2 πρόσωπα, καταστρέφοντας διπλά ό,τι πιάσει το χέρι/στόμα/μυαλό του. Πριν το παλέψετε να φιλήσετε αυτόν τον άνθρωπο για να μεταμορφωθεί σε κάτι καλό, σκεφτείτε αν όντως πάτε να φιλήσετε το σωστό άτομο κι όχι την ανύπαρκτη 2η υπόστασή του!

08. Ο αέρας της Αιγύπτου γέμισε με σκνίπες.

...Έκανα μια παύση 10 λεπτών προκειμένου να παρατηρήσω τη συμπεριφορά μιας σκνίπας που ήρθε να γευματίσει πάνω στον αγκώνα μου. Έρχεται, που λέτε, κουνιστή-λυγιστή-ιπτάμενη με μόνο εξοπλισμό αυτόν με τον οποίο την προίκισε η φύση. Κάθεται κυρία και με τα λεπτά της ποδαράκια παραμερίζει μια τρίχα μου γιατί μάλλον της χαλάει τη θέα! Σαν να βλέπω τώρα το σκηνικό ενός πικ-νικ στο πάρκο να εξελίσσεται μπροστά μου. Αφού έχει τακτοποιηθεί, βγάζει το...μετροπόντικά της να αρχίσει τη γεώτρηση. Αν και ο πόνος είναι σχεδόν αμυδρά ενοχλητικός, το κούνημα του χεριού μου δεν την πτεί αλλά εκείνη συνεχίζει ακάθεκτη το μπεκρούλιασμα κοντεύοντας να χωθεί στο δέρμα σαν στρουθοκάμηλος που έχει κλάσει μαλλί! Τελειώνοντας τον πρώτο γύρο από...Bloody Mary, τα μαζεύει όλα και την κάνει με ελαφρά. Κι όμως, κάπου πιο κάτω, της είπαν, υπάρχει μια καντίνα με...βρώμικο και βρίσκει την ευκαιρία να το επισκεφτεί αμέσως. Και στο τέλος αυτό που σου μένει -εκτός από ένα σπυρί στον αγκώνα- είναι (και) ένα σπυρί στον κώλο! Δε νομίζω πως πρέπει να επεκταθώ περισσότερο. Το πιάσατε το νόημα!

07. Σμήνη από αλογόμυγες εισέβαλλαν σε κάθε κατοικία.

Φανταστείτε μια μύγα καβάλα στο...άλογό της και φτιάξτε την κατάλληλη εικόνα με τον τύπο ανθρώπου της ιστορίας μας, με τη διαφορά πως το άλογο παραμένει άλογο κι ο δικός μας γίνεται η μύγα! Μετά την σκνίπα, η μύγα έρχεται απλώς για το καθάρισμα του τραπεζιού και να πάρει το πουρμπουάρ που άφησε η πρώτη μετά τον κανιβαλισμό στον αγκώνα μου! Αυτός ο τύπος, λοιπόν, είναι τόσο ενοχλητικός και σκατοχαρακτήρας συνάμα, που αποφασίζει ναι μεν να σου γίνεται στενός κορσές αλλά όταν δει τα δύσκολα μετοικίζει λίγο παρακάτω μέχρι να του αδειάσεις τη γωνιά και να επιστρέψει σε δευτερόλεπτα εκεί από όπου ξεκίνησε. Σε φτάνει σε τέτοιο σημείο να θες να τον σκοτώσεις αλλά είναι που βαριέσαι να σηκωθείς να αρπάξεις τη μυγοσκοτώστρα -κι όχι τίποτα άλλο, φοβάσαι μη τον σκοτώσεις την ώρα που είναι πάνω στο πόδι σου και πάθεις καμιά μόλυνση...

06. Βαριά επιδημία έπληξε όλα τα κοπάδια των Αιγυπτίων.

Ναι, καλά το καταλάβατε. Μιλάμε για την αρρωστημένη εικόνα που έχει για τον εαυτό του, θεωρώντας τον ίδιο μεγάλο και τρανό ενώ στην ουσία είναι «τα αρχίδια μας κουνιούνται», ένας μαλάκας με ISO 9001 και τέτοια παρεμφερή. Δεν θα τον πετύχεις ποτέ να υπερηφανεύεται για τα κάλλη του (και τους κάλους του), την ομορφιά του και τη γεμάτη γεύση του, αλλά όταν ο κολλητός/η κολλητή πει μια καλή κουβέντα γι' αυτόν, θα συμφωνήσει χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί «πώς να το κάνουμε; Μόλις με έφτιαξε ο Θεός, έσπασε το καλούπι μετά». Το θέμα είναι πως η κατάστασή του είναι άκρως κολλητική, ανίατη και ηλίθια σε βαθμό κακουργήματος κι οι επιστήμονες έχουν προ πολλού σηκώσει χέρια και πόδια ψηλά με το θέμα του.

05. Άνθρωποι και ζώα γέμισαν εξανθήματα...

Δε θα πω κάτι για τα ζώα, γιατί μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχω δει αντίκτυπο σε αυτά. Στους ανθρώπους μπορώ να σου πω όμως με ακρίβεια τι συμβαίνει. Η συμπεριφορά του σου προκαλεί αλλεργία, το σοκ μπορεί και να το γλυτώσεις. Αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος άσχετος που θα σου προσφέρει κάτι χωρίς να ξέρει σε τι είσαι αλλεργικός ή με ποια πράγματα βγάζεις καντύλες ακόμα και στο άκουσμά τους. Στην αρχή παλεύεται η κατάσταση. Λίγο με κανένα αντιβιωτικό, με καμιά θεραπεία... Η υπερβολική έκθεσή σου όμως σου προκαλεί βλάβες στο ανοσοποιητικό και το θέμα χρίζει πλέον ιατρικής παρακολούθησης! Το εξάνθημα γίνεται πληγή με το ξύσιμο και τελικά ζημειωμένος βγαίνεις εσύ.

04. Έπεσε βροχή από πολύ βαρύ χαλάζι.

Για να του κάνεις ένα αστείο, έτσι για να γελάσετε με την παρέα, μη το σκεφτείς ούτε για πλάκα! Αν και μερικές φορές έχει αίσθηση του χιούμορ, η αναίσθητη αντίδρασή του σε αστείο που δε το κατάλαβε ή -τάχα μου- τον προσέβαλε θα σου σπάσει τα νεύρα. Τέτοια «κρυοκωλίαση» δεν την έχεις ξαναδεί, πίστεψέ με, σε σημείο όπου μπορεί να κάθεται στον καναπέ, δίπλα ακριβώς από εσένα αλλά με μια μούρη κατεβασμένη να σφουγγαρίζει το παρκέ από τα νεύρα και με ένα ξερό «ναι» ή «όχι» σε κάθε ερώτηση που του κάνεις. Και καλά να γίνει κάτι τέτοιο...μένει εκεί και έχεις την ευκαιρία να το λύσετε. Να σε δω τι θα κάνεις μόλις ανοίξει την πόρτα εκεί που δε το περιμένεις και γίνει μπουχός! Αχ...και στο είπα ρε φίλε, αφού ξέρεις ότι κάνει 45 μέρες μετά να σε πάρει τηλέφωνο, τωρα πώς θα το συζητήσετε;

03. Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων.

Το καλύτερο so far! Όταν ήμουν πιο μικρός, με έβλεπε η μάνα μου να κάθομαι στo τραπέζι μαζί με τη θεία μου και να κάνουμε παπάρες στη σαλάτα και να εξαφανίζουμε το κρεμμύδι από προσώπου γης μέχρι να πεις «Ναβουχοδονόσορας», όπου και πεταγόταν από την κουζίνα σαν ελατήριο και φώναζε «Αμάν πια, θεία και ανηψιός! Σαν τις ακρίδες πέσατε στη σαλάτα και θα πρέπει να φτιάξω κι άλλη!» Δεν ξέρω αν μου έμεινε παιδικό απωθημένο αλλά since then σπάνια θα φάω σαλάτα! Αλλά αρκετά με εμένα! Ο άλλος ακριδόμορφος , τη στιγμή που μιλάμε, έχει ήδη μετακομίσει σε άλλο χωράφι και ετοιμάζεται να κατασπαράξει ό,τι βρει μπροστά του. Λογικό το βρίσκω για ακρίδα. Έφαγε ό,τι έφαγε από εσένα, καιρός να πάμε παρακάτω, που λέει και το άσμα!

02. Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια.

Στην προκειμένη περίπτωση ο αριθμός 3 είναι καθαρά συμβολικός αλλά καθόλου άσχετος. Δεν ξέρω μετά από μια συζήτηση, έναν καυγά, ένα λάθος συναίσθημα αν θα σε σκεπάσει πυκνό σκοτάδι αλλά σίγουρα θα πάρεις τα 3 του (εξού κι ο συμβολικός χαρακτήρας του αριθμού!) ως ένδειξη παραδειγματισμού. Μπορεί να μάθεις νέα του μετά από χρόνια κι ύστερα από έναν πυρηνικό πόλεμο όπου θα έχει αφανίσει όλον τον πλανήτη εκτός από αυτόν κι από εσένα, οπότε και θα δεις το όνομά του χαραγμένο στο κουφάρι καμιάς κατσαρίδας που απλά έτυχε να ήταν εν ζωή την ώρα που εκείνος αποφάσισε να αφήσει τα απομνημονεύματά του -αλλά δεν είχε εύκαιρο χαρτί και στυλό!

01. Πατάχτηκαν με θάνατο όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων...

...γιατί όχι κι αυτός;

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

~The Peter Pan~


Συγκινητικά, μα συνάμα παραπλανητικά, αθώος, ευχάριστος και αξιοπρεπής, διατηρεί ένα πολυκαιρισμένο αέρα παλιάς, ξεχασμένης ιπποσύνης και ευγένειας σαν παλιό μπουκάλι ακριβό κρασί που το ανασύρεις από ένα σκονισμένο κελάρι. Λαλίστατος, και αξιομνημόνευτα ακομπλεξάριστος, θυμίζει ένα ευχάριστο, νωχελικό, καλοκαιρινό περίπτατο στο πάρκο. Έξοχος και ευφιής ατακαδόρος, παραγεμισμένος από μια αντιφατικά χαρωπή μελαγχολία. Πρόθυμος πάντα για να βοηθήσει, διαθέτει μια γοητευτικά έμφυτη καλοσύνη που σε ανακουφίζει, χαρίζοντάς σου όμως συνάμα, μια απλόχερη φιλυποπτία. Αθόρυβα χαρισματικός, χωρίς φανφάρες αλλά γεμάτος θεατρινισμούς, σε κάνει θεατή ένος δραματικά ενδιαφέροντος θεατρικού έργου χωρίς το προκαθορισμένο happy end. Διατηρώντας με αυτοκαταστροφικό πείσμα την αέναη παιδικότητά του, σε συγκινεί βαθειά, με χαρωπή ευγένεια και παρουσία που μοιάζει με πτήση με πολύχρωμο αερόστατο.

Το μυστήριό του είναι αμετάβλητο, ακόμα και όταν νομίζεις πως ξέρεις τα πάντα για αυτόν, επειδή δεν σε αφήνει να ξύσεις κάτω από την επιφάνεια. Απρόβλεπτα συναρπαστικός, προσηνής και καλλιτεχνικός, μοιάζει με αυταπάτη. Διαθέτει αξιοθαύμαστες αρχές και ήθος σε τέτοιο βαθμό που μοιάζει ψεύτικος. Ζει κατ’επιλογή, μόνιμα στη Χώρα Του Ποτέ-Ποτέ και σκορπίζει γύρω του σα χρυσόσκονη, καθαρή μαγεία -ειδικά όταν χορεύει, πράγμα που συμβαίνει σπανιότατα και υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η ανθρωπότητα δεν θα το άντεχε αν αυτό γινόταν πιο συχνά. Θα μπορούσε να είναι μια λαχταριστή, με άρωμα φράουλας τσιχλόφουσκα, τόσο κυκλοθυμικός που θα μπορούσε να «σκάσει» ανά πάσα στιγμή, αλλά και τόσο συναρπαστικά γλυκός.

Φεύγεις, αθόρυβα και αξιοπρεπώς, παίζοντας ένα όμορφο τραγούδι στο κεφάλι σου, όταν αφού έχεις κοπανήσει για ώρες -μέρες ολόκληρες- την πόρτα της Χώρας Του Ποτέ – Ποτέ, συνειδητοποιείς ότι δεν θα σου την ανοίξουv. Αλλωστε ο Peter Pan είναι γένους αρσενικού...


P.S. : Αλήθεια, μου έφαγε σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα για να βρω τις κατάλληλες λέξεις να περιγράψω αυτό το άτομο και πάλι δεν είμαι ικανοποιημένη...